mandag 6. oktober 2014

Hvordan montere umonterte stempler

Umonterte stempler er både plassbesparende og koster mindre en ferdig monterte stempler på klosser.

Når du kjøper umonterte stempler kjøper du bare "gummien", dvs. at det ikke er festet til en kloss. Du sørger selv for å feste stempelgummien til en kloss før du skal stemple. Det er flere måter å gjøre dette på, og i denne artikkelen forteller vi hvordan du monterer med EZ-mount sammen med akrylklosser.

De ulike produktene til montering 
Når du skal montere dine umonterte stempler trenger du følgende produkter. Et umontert stempel, ez-mount og saks. Når du skal bruke stempelet trenger du en akrylkloss som stempelet skal festes på.KAI-saks
Saksen er en meget bra saks for klipping i stempler og EZ-mount. Hvis saksen blir seig når du klipper i platen kan dette fjernes underveis ved å dyppe saksen i Versamark vannmerkeputen, eller vask den godt med Zalo når du er ferdig. Saksen er i en relativ høy prisklasse, men skal du klippe mye i stempler og EZ-mount er den vel verdt pengene du investerer. Ei vanlig saks kan også være helt grei, men velg da ei som er kort og spiss som bildet her viser.

EZ-Mount
 er et skum som monters på umonterte stempler. Den ene siden har et sterkt lim som festes til stempelet, mens den andre siden er statisk klister og fester seg til glatte blanke flater uten lim. Nå henger stempel på klossen av seg selv.
Akrylklosser 
er klosser av tykt gjennomsiktig pleksiglass. Ditt umonterte stempel kan tas av og på denne klossen uten å limes da ezmounten kleber til klossen av seg selv. Stempelet kan tas av og på utallige ganger, og når det begynner å feste dårlig er det bare å tørke over baksiden av stempelet med en våt klut. En kloss kan være nok til alle dine stempler hvis stemplene er av lik størrelse. Er det stor forskjell på størrelsen på stemplene dine, kan det være greit å ha klosser i flere størrelse alt etter hvilke størrelser dine stempler har.

Oppbevaring av stemplene
Når du skal oppbevare dine umonterte stempler er det mange måter å gjøre det på. Her viser jeg deg det produkttr som er mye brukt, og som jeg liker best.
 Skilleark til A4 perm
Skillearkene er tykke og laget av glossy kartong og gjør at stemplene kan tas av og på gang på gang. Her bruker jeg en ringperm og en pakke med 5 skilleark- og da har du 10 sider å oppbevare stemplene på. Noen av disse arkene har flipper på sidene, slik at du kan skrive på, og sorterer og oppbevarer dine umonterte stempler i system. Det finnes også andre måter, som mindre permer og cd-covers....men etter flere års utprøving, kommer de fleste til kort:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar